Naleving lockdownmaatregelen om het coronavirus in te dijken: verscherpte politiecontroles door politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene

| Naleving lockdownmaatregelen om het coranavirus in te dijken: verscherpte politiecontroles door politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

144 pv's voor agressie tegen Brusselse politie

EC
© BRUZZ
18/05/2020

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft sinds de start van de nationale lockdown op 13 maart al 144 pv's uitgeschreven voor agressie of onrespectvol gedrag tegen hun agenten. Het gaat onder meer over mensen die spuwen of roepen tegen de politie. Acht agenten van de zone zijn besmet met het coronavirus.

Dat zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maandag in de krant La Capitale, als antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Geoffroy Coomans de Brachène (MR).

"Twee personen kregen een pv omdat zij tegen de politie hebben geroepen dat zij drager waren van het virus", zegt Close. "Nog eens acht mensen kregen een pv omdat zij hadden gespuwd, gehoest of geniest met als doel de politie te doen geloven dat zij besmet waren met Covid-19." In totaal gaat het om 144 pv's tussen 13 maart en 12 mei voor een gebrek aan respect of agressiviteit ten aanzien van politieagenten.

Close voegde eraan toe dat tot nu toe acht agenten van de politiezone positief hebben getest op het coronavirus. "Vier van hen zijn gehospitaliseerd, maar hebben het ziekenhuis intussen verlaten", aldus Close. De politiezone had specifieke preventiemaatregelen getroffen voor agenten van boven de 60 jaar. Zij mochten thuiswerken of hadden extra verlof, telkens in samenspraak met de arbeidsgeneesheer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Elsene , Veiligheid , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni