Brusselse politie heeft te weinig mondmaskers

© PhotoNews
| Door de lockdown om het coronavirus in te dijken is de Grote Markt leeg en verlaten. Enkel de politie is aanwezig.

Het coronavirus spaart ook politieagenten niet. Een op de vijf agenten zou zich al ziek gemeld hebben. Ook de voorraad aan beschermend materieel slinkt. "We hebben een tekort aan mondmaskers," zegt Ilse Van de Keere van politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

"Een rondvraag bij de verschillende Brusselse politiezones leert ons dat zo'n vijftien à twintig procent van alle politieagenten zich intussen ziek heeft gemeld, al dan niet met een mogelijke besmetting of vermoedens van corona," zegt Stijn Pauwels, provinciaal voorzitter van de politievakbond VSOA, aan De Standaard.

Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel hoofdstad Elsene, laat alvast weten dat die stijging momenteel niet alarmerend is. "We zien inderdaad een lichte stijging van het aantal afwezigen, maar niets alarmerend," zegt ze aan onze redactie.

'Tekort aan mondmaskers groot probleem'

Minder geruststellend zijn de voorraden mondmaskers die met de dag slinken. "Als we daar geen oplossing voor vinden, dreigen de voorraden leeg te lopen," zegt van de Keere. "We analyseren de situatie en bekijken welke maatregelen getroffen kunnen worden."

"En dat terwijl politieagenten bij de meest blootgestelde mensen behoren. Zij moeten soms interventies uitvoeren omdat pakweg iemand zijn oudere moeder al een tijdje niet meer heeft gehoord. Zij moeten dan een kijkje gaan nemen, met alle risico’s van dien," zegt vakbondsvoorzitter Pauwels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?