Brusselse politie neemt heel wat drugs in beslag tijdens vier interventies

© Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene
| De drugsvangst met circa 750 gram cannabis

Vorige week donderdag heeft de Brusselse politie tijdens vier verschillende interventies aanzienlijke hoeveelheden drugs in beslag genomen. Zes personen werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket woensdag.

De eerste arrestatie vond plaats omstreeks 19 uur in de Chrysantenstraat in Laken. Een ploeg van de lokale recherche had er zich opgesteld omdat vermoed werd dat er drugs werden gedeald in de omgeving. Toen de speurders getuige waren van een drugsdeal kwamen ze tussenbeide. In de woning van de verdachte, die al gekend was voor drugsfeiten, werd vervolgens 392 gram marihuana gevonden, naast 83 gram cannabis, 2 precisieweegschalen en verpakkingen om de drugs in te verdelen.

Korte tijd later merkte een patrouille in de Sint-Kristoffelstraat in het stadscentrum ook een vermoedelijke drugsdeal op, waarna de agenten besloten de verkoper te controleren. De man had een klein flesje GHB op zak en in zijn woning troffen de agenten nog anderhalve liter GHB, 6 zakjes crystal meth en een precisieweegschaal aan.

Diezelfde avond trok een wagen in de omgeving van de universiteitscampussen van de VUB en ULB de aandacht van een patrouille. De agenten zagen hoe iemand uit de wagen stapte, snel binnen in een woning een zak ging halen en argwanend opnieuw instapte. De patrouille hield de wagen tegen en merkte meteen een sterke cannabisgeur op die vanuit het voertuig kwam. Twee verdachten werden zonder veel problemen opgepakt. In de wagen werd een tas teruggevonden met daarin maar liefst 758 gram cannabis.

Op de Waversesteenweg in de Matongewijk spraken twee dealers ten slotte twee inspecteurs in burger aan om hen drugs aan te bieden. De verdachten werden meteen opgepakt en in een tas vonden de inspecteurs 58,59 gram cannabis terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?