Brusselse politie opent pop-upstore in Guldenvliesgalerij om zichtbaarheid te verhogen

© Belga
19/12/2023

De Brusselse lokale politie heeft afgelopen zaterdag, 16 december, een 'Pop-up Police Store' geopend in de Guldenvliesgalerij. Die tijdelijke antenne komt er op vraag van burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo), nadat op 6 december een schietpartij plaatsvond op de Guldenvlieslaan. Ook wil de politiezone hiermee de zichtbaarheid in de wijk verhogen tijdens de drukkere eindejaarsperiode en het begin van de wintersolden.

In dezelfde ruimte in de galerij richtte de politiezone twee jaar geleden ook al een 'Christmas Cop Pop-up Police Store' in. De ruimte is nu opnieuw ingericht als ontmoetingsplek voor de handelaars, omwonenden en andere bezoekers.

"Zij kunnen er met al hun vragen terecht, maar het is niet mogelijk om klacht neer te leggen in het lokaal zelf," zegt de politie. "De wijkpolitie van Elsene zal op weekdagen van 12 tot 19 uur terug te vinden zijn in de galerij. Tijdens het weekend is dat van 10 tot 20 uur. Indien de inspecteurs op (voet)patrouille zijn, zal dat ook geafficheerd worden aan het lokaal zelf, net als hun eventuele contactgegevens. In geval van nood moet nog steeds het noodnummer 101 worden gebeld."

Het project kwam mede tot stand dankzij de goede samenwerking met de gemeente Elsene, de Guldenvliesgalerij en de vereniging van de handelaars, aldus nog de politie. De pop-up blijft open tot en met zaterdag 14 januari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni