Brusselse politie waakzaam voor terreur in coronatijden

© Dieter Telemans
| Politie bij de aanslagen in metrostation Maalbeek (archiefbeeld).

In een mail aan het personeel heeft de korpsleiding van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene haar personeel opgeroepen om uiterst waakzaam te zijn voor de dreiging van terrorisme. Vorige maand nog werden in Frankrijk twee aanslagen gepleegd. De vrees bestaat dat de spanningen overwaaien.

Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad donderdag.

Ons land bevindt zich nog steeds in niveau 2 geldt voor de terreurdreiging. Het risico op een aanslag is dus “gemiddeld maar weinig waarschijnlijk”. Omdat de coronamaatregelen veel politiecapaciteit opslorpen, liggen terroristen op de loer. Dat is ook het OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse én de politie van Brussel, niet ontgaan.

In een mail roept de korpsleiding van Brussel-Hoofdstad/Elsene haar personeel, meer dan tweeduizend agenten sterk, op tot grote waakzaamheid voor terrorisme. De oproep volgt op twee islamistische aanslagen in Frankrijk, waarbij eentje in de buurt van Parijs gericht was tegen agenten. De vrees bestaat voor gelijkaardige acties in Brussel.

Anarchisten

Twee weken geleden nog lekte een rapport van OCAD uit waarin werd gewaarschuwd voor terreur tegen politieagenten. De dreiging kwam toen uit anarchistische hoek. Een anarchist had op de activistische website Indymedia een pamflet geschreven waarin hij opriep om gebruik te maken van deze coronatijd om politiemensen te viseren. “

Over de nieuwe mail aan het personeel zegt politiewoordvoerster Ilse Van De Keere dat “volgens de verstrekte informatie van het OCAD de terreurdreiging nog altijd aanwezig is en dat de korpschef het nuttig geacht heeft om het personeel op de hoogte te houden”, aldus de krant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?