De Amerikaanse president Joe Biden met Boris Johnson, premier van het Boris Johnson, premier van het Verenigd Koninkrijk, op de NAVO-top van 14 juni 2021 in Brussel

| De Amerikaanse president Joe Biden op de NAVO-top van 14 juni 2021 in Brussel.

Brusselse politie zet zich schrap voor bezoek president Biden

HS
© BRUZZ
16/03/2022

Donderdag 24 maart komt de Amerikaanse president Joe Biden naar Brussel. Ondertussen bereidt de politie Brussel zichzelf en de stad voor op de komst van de Amerikaanse president. Voorlopig is nog niet duidelijk welke veiligheidsmaatregelen er zullen gelden. Bij het vorige bezoek van Biden waren die erg streng.

Het is iets minder dan een jaar geleden dat de Amerikaanse president Joe Biden ons een bezoek bracht. Volgende week keert hij terug voor zijn tweede officiële bezoek aan België. De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene is druk bezig met de voorbereidingen voor het bezoek, dat dinsdag pas is aangekondigd in de pers.

“Er zullen volgende week verschillende maatregelen ingevoerd worden, op basis van de informatie die ons zal worden verstrekt door de inlichtingendiensten,” vertelt de woordvoerster van de politiezone Ilse Van de keere.

Veiligheidsbubbel

Het vorige bezoek van president Biden zorgde voor heel wat verkeershinder. Automobilisten, het openbaar vervoer, maar ook omwonenden hadden moeite om door de ‘veiligheidsbubbel’ te bewegen. Gelijkaardige maatregelen zullen ook volgende week worden getroffen. Omwonenden en handelaars zullen tijdig worden verwittigd.

“Er zullen bijvoorbeeld parkeerverboden en verkeersafsluitingen gelden binnen en rond de verschillende veiligheidsperimeters,” klinkt het vanuit de lokale politie. “Maar wij stellen alles in het werk om het dagelijks leven zo normaal mogelijk te laten verlopen voor de bewoners, handelaars, werknemers en andere gebruikers van de hoofdstad.”

‘Gold commander’

Tijdens het presidentiële bezoek zal korpschef Michel Goovaerts de rol van ‘gold commandor’ opnemen, om versnippering door de verschillende politiezones te vermijden. “Dit houdt in dat de politionele coördinatie en leiding van deze ordedienst worden verzekerd onder één enkel commando. Het gaat om de beveiliging van de openbare ruimte, handhaving van de openbare orde en het beheer van de lopende politieopdrachten,” aldus woordvoerster Van de keere.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni