De Amerikaanse president Joe Biden wordt tijdens zijn bezoek aan Brussel op 15 juni 2021 verwelkomd door Charles Michel, voorzitter van de Raad van Europa, en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie

| Joe Biden tijdens zijn bezoek aan Brussel op 15 juni 2021 met Charles Michel, voorzitter van de Raad van Europa, en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie.

Amerikaans president Joe Biden komt opnieuw naar Brussel

© Belga
15/03/2022

De Amerikaanse president Joe Biden zal donderdag 24 maart aanwezig zijn op de eerste dag van de Europese top in Brussel. Biden neemt ook deel aan een bijzondere NAVO-top.

De aanwezigheid van Biden op die top moet nog officieel bevestigd worden, maar kan niet los gezien worden van de Russische inval in Oekraïne. Al maandenlang coördineren de Verenigde Staten, de Europese Unie en hun internationale partners hun houding tegenover Rusland. Ook de sancties tegen Moskou en de medestanders van president Vladimir Poetin zijn op elkaar afgestemd.

Op 24 maart vindt ook een bijzondere NAVO-top plaats in het hoofdkwartier in Evere. Dat meldt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. "Ik heb een bijzondere top bijeengeroepen op 24 maart op het NAVO-hoofdkwartier," zegt hij op Twitter. "We zullen het hebben over de Russische invasie in Oekraïne, onze sterke steun voor Oekraïne en de verdere versterking van de afschrikking en defensie van de NAVO."

De Amerikaanse president Joe Biden zal deelnemen aan de bijzondere NAVO-top. Dat bevestigen de Amerikaanse NAVO-vertegenwoordiging op Twitter en de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, in een persbriefing. Volgens Psaki zal hij onder meer het "ijzersterke engagement" van de VS in de NAVO herhalen.

Het is niet de eerste keer dat Biden Brussel bezoekt. Hij was van 13 tot 15 juni 2021 ook al eens in de stad. Dat ging toen gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni