Brusselse politiezone Montgomery rolt drugsbende op

© Belga
28/07/2023

De politie van zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe) heeft de voorbije dagen een drugsbende opgerold die zich bezighield met de verkoop van marihuana en cocaïne. Vijf personen werden van hun vrijheid beroofd, van wie er uiteindelijk één door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

Het onderzoek naar de bende begon in november 2022, op basis van informatie die de politie bemachtigd had naar aanleiding van de arrestatie van een andere persoon. Verder speurwerk leidde de politie naar een grootschalige organisatie die zich bezighield met het verhandelen van zowel marihuana als cocaïne.

Afgelopen dinsdag, 25 juli, werden dan zeven huiszoekingen uitgevoerd, waarbij de politie ongeveer 50 kilogram hasj in beslag kon nemen, naast 500 gram marihuana, één kilogram cocaïne, een handvuurwapen met bijhorende munitie, en vier wagens. De politie arresteerde ook vier verdachten, terwijl een vijfde verdachte zich de dag nadien kwam aanbieden op het commissariaat.

"Eén persoon werd onder aanhoudingsbevel geplaatst voor verkoop van verdovende middelen", zo meldt het Brusselse parket. "Deze ontkent elke betrokkenheid. Twee andere personen werden onder voorwaarden in vrijheid gesteld nadat deze in verdenking werden gesteld voor verkoop van verdovende middelen. Eén ontkent en de andere bekent de feiten. Eén persoon werd niet in verdenking gesteld en de vijfde persoon werd ook in verdenking gesteld voor bezit van verdovende middelen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni