Burgemeester Close sluit obscure galerij tussen Lemonnier en Stalingrad af

© BRUZZ
| De Arbeidsdoorgang loopt dwars door het Zuidpaleis tussen de Lemonnier- en Stalingradlaan.

De Arbeidsdoorgang, een donkere galerij die door het Zuidpaleis loopt, is langs de kant van de Stalingradlaan gesloten op bevel van burgemeester Philippe Close (PS). De voorbije maanden steeg het aantal criminele feiten er aanzienlijk.

Le Passage du Travail, zoals de galerij in het Frans heet, staat bij de politie al jaren gekend als een onveilige doorgang. De afgelopen maanden nam het aantal criminele feiten opvallend toe. Politieverslagen maken melding van illegale handel, drugsgebruik, agressie en intimidatie.

De plek, en dan vooral de kleine theehuisjes en terrassen, worden gebruikt om messen, traangas, drugs en gestolen medicijnen of portefeuilles te verstoppen. Verschillende sans-papiers kruipen er in kleine gaatjes om de nacht door te brengen in verstopte ruimtes. De politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene voerde regelmatig controles uit, maar die maken geen einde aan de overlast.

Nooduitgang

Daarom besloot burgemeester Philippe Close (PS) de Arbeidsdoorgang tijdelijk te sluiten. De poorten van de ingang langs de Stalingradlaan, waar toch werken uitgevoerd worden, gaan gedurende drie maanden dicht. De doorgang werd in december al gesloten. Dat maakt het voor politieagenten ook makkelijker om arrestaties uit te voeren bij volgende interventies.

De donkere galerij helemaal verzegelen, was geen optie. De Arbeidsdoorgang doet namelijk dienst als nooduitgang voor het Zuidpaleis en de Franstalige hogeschool Francisco Ferrer. Bovendien kan de stad de aanwezige handelszaken niet verplichten te sluiten.

Sinds vorig jaar staat de wijk Lemonnier ingekleurd als 'prioritaire wijk'. Het aantal agenten op straat werd er verdubbeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?