Drugoverlast in de buurt van het Noordstation

| Drugoverlast in de buurt van het Noordstation.

Burgemeesters doen beroep op federale regering en Gewest voor veiligheid Noordwijk

© Belga
13/12/2022

De burgemeester van Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node hebben dinsdagavond een beroep gedaan op de federale regering en het Gewest om de veiligheidsituatie in de Noordwijk in Brussel te bekijken, nadat dinsdagochtend bijna dertig politiemensen zich ziek hadden gemeld na een incident met een minderjarige. Ook in deze wijk werd enkele weken geleden de overleden politieagent Thomas Montjoie aangevallen.

De afwezigheid van de politiemensen van het commissariaat in de Noordwijk in Schaarbeek is een reactie op een incident waarbij een minderjarige met een mes uithaalde naar een politieman, zo meldden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

"Ik denk dat we de federale en regionale partners die in de wijk een rol spelen op het vlak van preventie en veiligheidsbeleid nu moeten samenbrengen om de problemen op een structurele manier op te lossen", zo zei Cécile Jodogne (DéFI), waarnemend burgemeester van Schaarbeek.

Ook Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, beaamde dat de veiligheid van de Noordwijk de "absolute prioriteit van iedereen" moet zijn. "Wat moeten we nog meer doen om het bewustzijn te vergroten zodat de nodige middelen ter beschikking worden gesteld", aldus Kir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Veiligheid , Noordwijk , Brabantwijk Ontspoord , Cécile Jodogne , Emir Kir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni