Buurtbewoners geen voorstander van autovrije Vlaamsesteenweg

Godfried Roelant
© BRUZZ
09/06/2020
Updated: 09/06/2020 18.00u

Het Brusselse stadsbestuur speelt met het idee om de Vlaamsesteenweg en een paar andere straten tijdelijk autovrij te maken. Dat moet de horeca de kans geven om grotere terrassen aan te leggen en zo het plaatsverlies door de coronamaatregelen op te vangen. Maar een deel van de buurtbewoners zit daar niet op te wachten. “Dit gaat uitdraaien op een grote feestzone. De overlast zal enorm zijn.”

Grotere terrassen moeten cafés en restaurants de mogelijkheid bieden om zolang de coronamaatregelen van kracht zijn hetzelfde aantal tafels, en dus ook klanten te behouden. Het moet de horeca helpen om de financiële put die de coronacrisis graaft aan een normaal tempo te dempen.

‘Megaterras in de maak’

Om plaats te maken voor deze terrassen denkt het Brusselse stadsbestuur eraan om sommige straten tijdelijk af te sluiten. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om de kleine uitbreiding van de terrasruimte die nu al voor een paar horecazaken is goedgekeurd. Daarvoor zijn ook al markeringen aangebracht op de stoepstenen. Hoewel er nog een datum wordt gezocht voor overleg tussen de stad en de buurtbewoners over het voorstel, schieten sommigen het plan nu al af.

"De overlast door deze maatregel zal enorm zijn: denk maar aan het nachtlawaai en het afval dat na een feestnacht altijd op straat blijft liggen"

Piet Eekman, buurtbewoner

“Dit idee wordt breed gedragen door de horeca-uitbaters, maar niet iedereen staat te springen voor een grote feestzone. Want dat is toch uiteindelijk waar dit zal op uitdraaien. Als de straat wordt afgesloten zal de Vlaamsesteenweg vervellen tot een groot terras,” toont buurtbewoner Piet Eekman, die over het voorstel contact had met een aantal wijkgenoten, zich bezorgd.

“De overlast die hiermee gepaard gaat zal enorm zijn: denk maar aan het nachtlawaai dat veroorzaakt wordt door dronken mensen en het afval dat na een feestnacht altijd op straat blijft liggen.” Eekman voegt daar nog aan toe dat het in geen beding de bedoeling kan zijn dat ‘de Vlaamsesteenweg zich opwerpt als de nieuwe Sint-Gorikshallen’. “Wij willen dat de straat van ons blijft,” klinkt het duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , Samenleving , Vlaamsesteenweg , buurtbewoners , megaterras

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni