20180105 Vlaamsesteenweg 1 BRUZZ 1601

| De Vlaamsesteenweg

Stad Brussel bestudeert optie om Vlaamsesteenweg af te sluiten

EDB
© BRUZZ
06/06/2020

Om cafés en restaurants de mogelijkheid te geven hun terras uit te breiden, bestudeert het stadsbestuur volgens Brussels schepen voor Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) de mogelijkheid om de Vlaamsesteenweg tijdelijk af te sluiten. “We willen eerst in dialoog treden met zowel bewoners als handelaars. Pas daarna komt er een beslissing.”

Om het plaatsverlies door naleving van de coronamaatregelen op te vangen, denken heel wat horecauitbaters aan een terrasuitbreiding. Ook een aantal horecazaken in de Vlaamsesteenweg is dat idee genegen, en startte een petitie om de smalle straat om die reden autovrij te maken.

“Die petitie verstuurden we een tiental dagen geleden,” vertelde Martine Peeters van café Daringman vrijdag nog bij BRUZZ. “Maar voorlopig hebben we nog geen antwoord gekregen.”

Schepen Maingain zegt de petitie goed ontvangen te hebben, en de optie te bestuderen. “Ik weet niet uit het hoofd hoeveel mensen de petitie getekend hebben, maar we bekijken de mogelijkheid zeker. In eerste instantie willen we in dialoog treden met zowel de bewoners – die soms garages hebben – als de handelaars. Pas daarna komt er een beslissing,” aldus Maingain.

Wanneer die beslissing zal vallen, staat nog niet vast. “Maar intussen hebben we er wel al voor gezorgd dat horecauitbaters reeds terrassen op de stoep, en op de parkeerplaatsen kunnen installeren.”

Op vrijdag raakte bekend dat de stad Brussel inmiddels al aan 280 horecazaken de goedkeuring gaf hun terras uit te breiden. Vooral vanuit de vijfhoek kwamen veel aanvragen voor een uitbreiding binnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Economie , terrasuitbreiding , vlaamse steenweg , Fabian Maingain , Café Daringman

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni