Carnaval Sauvage eindigt in mineur aan Thurn en Taxis

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 21 maart 2022
Updated: 21-03-2022 - 10:49

Zaterdagnamiddag trokken zeker 1.800 mensen door de Marollen voor de tiende editie van 'Carnaval Sauvage'. Ter afsluiting van dit volksfeest, verzamelden na afloop honderden carnavalisten aan Thurn en Taxis om er een groot kampvuur te bouwen. Dat feest eindigde evenwel in mineur, toen het tot opstootjes kwam met de politie.

“Alles verliep goed,” doet Florian het relaas van de avond. “We vertrokken aan het Vossenplein om dan met tussenhaltes aan het skatepark van Les Brigitinnes en de Congreskolom naar Thurn en Taxis af te zakken. Daar zouden we dan een groot vuur bouwen, waar iedereen die wilde zijn verkleedkleren kon verbranden.”

Tot dan verliep alles feestelijk, “maar rond half elf is de politie met een gigantisch machtsvertoon het feest komen stilleggen met het waterkanon en traangas. Jammer dat het zo moest aflopen.”

‘Evenement was niet aangevraagd’

“Er zijn een aantal incidenten geweest,” bevestigt Carla Lonneville van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene aan BRUZZ. “Op een bepaald moment werd er met projectielen gegooid door enkele carnavalisten. De politiemensen zijn moeten tussenkomen om de openbare orde terug te herstellen. Er zijn uiteindelijk geen administratieve aanhoudingen geweest. Wel zijn enkele mensen geïnterpelleerd, van wie de identiteit werd opgenomen."

"Dit evenement was niet aangevraagd," benadrukt Lonneville, "waardoor er geen toelating was en we ook geen contactpersoon hadden om mee in gesprek te gaan.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?