Corona-uitbraak bij 101-centrale van Brusselse politie

© PhotoNews

Een aanzienlijk aantal besmette mensen die werkzaam zijn in het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) van het Brussels Gewest, waar de 101-centrale van de politie is gevestigd, zit in quarantaine. Dat meldt de federale politie zaterdag in een mededeling, een bevestiging van informatie in verschillende media. Er is geen impact voor mensen die de hulpdiensten willen bereiken, zo wordt benadrukt.

Volgens Sudinfo zouden zowat twintig van de honderd personeelsleden positief zijn. Een superverspreider wordt verantwoordelijk geacht voor het merendeel van de gevallen. Ook zou één persoon op een geïsoleerde manier besmet zijn geraakt met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, aldus Sudinfo.

Woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer merkt op dat de 112-centrale, die is gehuisvest in de belangrijkste kazerne aan de Heliportlaan in Brussel, er niet door getroffen wordt in tegenstelling tot informatie in een aantal media. Deze centrale beheert oproepen voor ziekenwagens, brandweer en oproepen voor de politie die niet via oproepmenu's zijn gestuurd.

De federale politie kon zaterdag niet bereikt worden om het door Sudinfo vernoemde aantal geïnfecteerde personen te bevestigen of te ontkennen, noch om het adres van de 101-centrale te preciseren.

'Dienstverlening gewaarborgd'

Het personeel wordt getest. "Wij zijn op zoek naar clusters, om met niet-positieve mensen te kunnen blijven werken". Ook de hulpdiensten maken gebruik van telewerk. "We werken met een minimum aan effectieven en er is een gedeeltelijke overname door andere CIC's", aldus de federale politie. "Op deze manier is de dienstverlening aan de bevolking gewaarborgd."

Er zijn bijkomende sanitaire maatregelen genomen. Het permanent dragen van een mondmasker is sinds vorige week van kracht. Er is ook een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om maandag een volledige ontsmetting uit te voeren.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?