| Mikael De Geyter, een van de dansers van zangeres Chibi Ichigo, werd donderdagnacht in elkaar geslagen in Brussel.

Danser van Chibi Ichigo in elkaar geslagen aan Sint-Goriks: ‘Dit kan niet door de beugel’

NL
© BRUZZ
05/08/2022

Mikael De Geyter, een van de dansers van zangeres Chibi Ichigo, is donderdagnacht in Brussel door twee mannen in elkaar geslagen. Chibi Ichigo treedt vrijdagavond op op de Lokerse Feesten, maar zal dat zonder haar danser doen, zo kondigt ze op Instagram aan. “Vanavond treden we op ter ere van Mikael en de hele LGBTQ+-gemeenschap.”

Na een gezellige avond in de Bonnefooi in centrum Brussel, keerde Mikael donderdagnacht alleen terug naar huis. Ter hoogte van de Rijkeklarenstraat, in de buurt van het Sint-Goriksplein, werd die* rond 2.30 uur tegengehouden door twee mannen. Ze vroegen hen om een sigaret, maar Mikael negeerde het en liep verder.

“Wat daarna gebeurd is, is een waas voor mij,” vertelt Mikael. “Ze tikten me op de schouder en sloegen mij in het gezicht. Daarna probeerden ze mijn borstzakje te stelen en sloegen ze mij in elkaar.” Toen Mikael begon te schreeuwen, liepen de mannen weg. Het zou om een grote zwarte man en een Arabische man gaan.

20220805_Mikael De Geyter verwondingen

| De verwondingen die Mikael opliep.

Diepe shock

“Ik heb nadien de vriendin gebeld waarmee ik net iets was gaan drinken,” vervolgt die. “Ze is meteen naar mij gekomen en we zijn samen naar de spoedgevallen gegaan.” Mikaels neus is gebroken, hun elleboog gekneusd en die heeft schaafwonden in het gezicht.

Of het om homofoob geweld gaat, kan Mikael niet zeggen. “Ik droeg niets bijzonders. Maar dit kan niet door de beugel. Ik sta nu aan het politiekantoor om aangifte te doen,” zegt die. De gebeurtenis liet een zware indruk op hen na. “Ik ben totaal in shock. Het lijkt allemaal onrealistisch.”

*Mikael gebruikt de voornaamwoorden die/hen/hun.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni