Vrijdag 12 maart 2020: de  Nationale Veiligheidsraad neemt drastische maatregelen indijken coronavirus (Covid-19): Pieter de Crem en Rudi Vervoort

| Links: minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

De Crem belooft versterkingen politiezone Zuid

© Belga
22/05/2020

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zal het korps van de politiezone Brussel-Zuid versterken. Directe aanleiding is een incident waarbij een grote groep zich tegen twee agenten keerde.

Na het geval van politiegeweld in Anderlecht van afgelopen woensdag, had minister De Crem vrijdag in het politiecommissariaat van Anderlecht een overleg met de burgemeester van Anderlecht en met de top van de politiezone Brussel-Zuid. Bij dat overleg werd het incident van woensdag geanalyseerd en werden de uitdagingen van de politie besproken.

Minister De Crem gaat in op de vraag om de politiezone te versterken. Hoe dat concreet zal gebeuren "wordt verder gezamenlijk uitgewerkt", zo staat te lezen in een persbericht van het kabinet-De Crem. De Crem en burgemeester Cumps spraken ook met één van de betrokkenen van het incident.

De minister, de gemeente Anderlecht en de politiezone zullen de komende periode nauw contact houden om de zaken op te volgen en "om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Veiligheid , Samenleving , politiezone Zuid , pieter de crem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni