Bianca Debaets (CD&V) in het Brussels parlement

| Bianca Debaets (CD&V) in het Brussels parlement.

Debaets vraagt politiezones om coronacontroles te verhogen

© BRUZZ
13/11/2021

Sinds de zomer is het aantal vastgestelde corona-inbreuken in het Brussels gewest opvallend gedaald. In de maand augustus werden nog 288 pv’s uitgeschreven. Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) roept op om de politiecontroles weer te verhogen nu de vierde golf oprukt.

Dat blijkt uit cijfers van Debaets, waarover La Capitale bericht.

Sinds het einde van de derde golf, in mei dit jaar, daalt het aantal opgestelde pv’s voor corona-inbreuken duidelijk in Brussel. Op dat moment zijn ook de coronamaatregelen versoepeld.

In mei dit jaar telden de Brusselse politiezones nog 1.195 corona-inbreuken. In juni waren dat er nog 385, in juli 177 en in augustus 288.

“De pv’s volgen duidelijk de lijn van de versoepelingen”, zegt Debaets daarover. “Nu de vierde golf nadert, hoop ik dat de politiezones de controles op alle noodzakelijke maatregelen weer verhogen, om de veiligheid van iedereen te garanderen.”

In november vorig jaar zijn in heel Brussel nog 7.507 pv’s uitgeschreven voor inbreuken op de coronamaatregelen. Die maatregelen waren toen wel strenger dan vandaag. Er gold op dat moment een lockdown en een avondklok.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni