© Brussels Parket | Het voorlopige totaal van 399 aangehouden personen ligt lager dan de 453 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden opgepakt, onder wie toen 43 minderjarigen.

Dit jaar al bijna 400 drugsdealers aangehouden in Brussel-Stad en Elsene

© Belga
19/10/2020

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene heeft dit jaar al 399 personen aangehouden voor het verkopen of bezitten van drugs. De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) gaf de cijfers mee op vraag van Brusselse gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V). Van alle aangehouden drugsdealers waren er 22 minderjarig.

Naast de aanhoudingen van drugsdealers treedt de politie ook op wanneer personen in het bezit zijn van illegale verdovende middelen. In de eerste negen maanden van dit jaar werden in het kader hiervan al 2.402 processen-verbaal opgesteld. Dat is een stijging van liefst 30 procent ten opzichte van vorig jaar, toen het om 1.836 soortgelijke pv's ging tussen januari en september.

"Volgens de politie is die stijging vooral te wijten aan het feit dat er meer patrouilles plaatsvinden op het terrein, die eigenlijk tot doel hebben om na te gaan of de coronamaatregelen nageleefd worden," legt Debaets uit.

Minder dan vorig jaar

Het aantal aangehouden drugsdealers daalt dit jaar. Het voorlopige totaal van 399 aangehouden personen ligt lager dan de 453 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden opgepakt, onder wie toen 43 minderjarigen.

"In mijn ogen moet dit dossier ook uit de taboesfeer gehaald worden. Zowel richting de gebruikers als richting de dealers, die in mijn ogen strenger vervolgd moeten worden door justitie", zegt Bianca Debaets.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Veiligheid, Samenleving, drugsdealer, politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie