Drukke dag in de Nieuwstraat, deel afgesloten door smeltende ijspegels

© KP/BRUZZ
| Gezellige drukte in de Nieuwstraat.

Een deel van de Nieuwstraat is zaterdagnamiddag preventief afgesloten door de politie. Ontdooiende ijspegels op het dak van shoppingcenter City 2 zouden een gevaar vormen voor de bezoekers. Dat meldt de Brusselse politie.

"We hebben deze namiddag de Nieuwstraat ter hoogte van Rogier moeten afsluiten, tot een twintigtal meter verder de Nieuwstraat in door ontdooiende ijspegels," aldus Olivier Slosse, woordvoerder van de Brusselse politie. "We nemen liever geen risico's en hebben daarom voor deze drastische oplossing gekozen."

Het was vandaag een drukke dag in de Nieuwstraat, maar "over de koppen lopen was het niet," zegt Slosse. "Dit is het laatste weekend van de solden, mensen willen graag nog de beste deals in huis halen, maar te druk is het zeker niet."

Elders in de stad was het rustig op deze zonnige dag, behalve aan sommige vijvers. "Veel mensen begeven zich op glad ijs dezer dagen. Letterlijk. Om dat te voorkomen hebben we her en der stadswachters en politieagenten opgetrommeld," laat de woordvoerder nog weten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?