Een op de vijf werknemers van politiezone Zuid meldt zich ziek

© PhotoNews
| Een politiepatrouille aan het perron van de Thalystrein in het Zuidstation (archiefbeeld).

Bij de politiezone Brussel-Zuid meldden de voorbije dagen zo'n 200 medewerkers op een personeelsbestand van 951 zich ziek. Dat is een afwezigheidspercentage van 20 procent. Volgens de krant La Capitale zouden heel wat ambtenaren binnen de zone zich zorgen maken over de beperkte voorzorgsmaatregelen.

De Franstalige krant beroept zich op anonieme bronnen om de onrust binnen de zone te illustreren. Dinsdag zou het hoofdcommissariaat in Anderlecht voor het eerst grondig gekuist zijn, omdat een van de agenten van de interventiediensten besmet zou geraakt zijn met het coronavirus. "Hij had al sinds vrijdag alle symptomen, maar werkte door tot zondag. De agent in kwestie is leidinggevende en heeft 30 collega's onder zich", aldus de bron.

Een andere agent, wiens vader positief testte op het virus, zou zaterdag toch nog opgeroepen zijn om te gaan werken omdat ze zelf geen symptomen vertoonde. Een dag later moest ze toch thuisblijven. Verschillende collega's stellen zich vragen bij het optreden van hun bazen en maken zich zorgen om hygiëne. "Onze gebouwen zijn elke dag 24 op 24 open. Waarom wacht men zo lang om alles te desinfecteren?"

20,5 procent afwezig

Gevolg: dinsdag kwamen 195 medewerkers van de zone niet werken, officieel omdat ze zich ziek voelen. Politieraadslid voor Anderlecht, Gaëtan Van Goidsenhoven (MR), trekt aan de alarmbel. "Het is hoog tijd dat er oplossingen gevonden worden voor het wanbeheer van onze zone", reageert hij in de krant. "In deze tijden is een goede werking van het korps noodzakelijk."

De woordvoerster van de zone Zuid ontkent dat er medewerkers besmet zouden zijn. Volgens haar is de desinfectatie die dinsdag uitgevoerd werd door mannen in witte pakken slechts routine.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?