| Het Mouchoirpark

De burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) heeft maandag de knoop doorgehakt: parken in zijn gemeente blijven toe. Die beslissing kwam er na nauw overleg met de plaatselijke politiediensten.

Verwarring troef afgelopen weekend omtrent de speelpleinen en -tuinen. Ze bleven heel het weekend open en werden zelfs druk bezocht, terwijl ze in feite sinds donderdagavond al afgesloten moesten worden. De communicatie tussen de bevoegde - federale - instanties en de lokale besturen bleek niet optimaal te zijn verlopen.

Intussen is de info tot elke gemeente doorgedrongen, en blijven die speelpleinen nagenoeg overal dicht. Maar voor Vincent De Wolf is dat niet voldoende. "Het is onmogelijk om de situatie continu te monitoren en te controleren," zegt de burgemeester van Etterbeek in Le Soir. "Het verbod wordt maar al te vaak overtreden van zodra politieagenten zich omdraaien."

Jubelpark blijft open

"Concreet worden alle 'afgebakende' parken, vaak omringd met privétuintjes of woningen, gesloten", aldus De Wolf. Momenteel staan op de lijst onder meer het Jean-Félix Happark, het Mouchoirpark, het park 'Paradis des Enfants', en de speelpleinen in het Keith Haringpark, die op het Van Meyelplein en aan de Sint-Antoniuskerk.

Het Jubelpark daarentegen blijft toegankelijk. "Eerst en vooral omdat ik de beslissing niet zou nemen zonder overleg met Philipe Close," benadrukt De Wolf. "Bovendien beschikt het park over grote open ruimtes. Die vormen minder een probleem voor de verspreiding van het virus."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Veiligheid , coronavirus , parken , Vincent De Wolf , MR , quarantaine

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni