Evacuaties op Charleroisesteenweg door koolstofmonoxide

© BRUZZ - Google

De Charleroisesteenweg werd maandagochtend, tussen de Nieuwburgstraat en de Veydtstraat, afgesloten. Op dit moment blokkeert een politiewagen beide ingangen voor zowel auto's als trams. Drie woningen werden ontruimd nadat in de kelders een hoge concentratie aan koolstofmonoxide was vastgesteld.

Om 8u07 vanochtend werd de brandweer opgeroepen voor een mogelijk gaslek. "Eenmaal ter plaatse merkten we meteen dat er een hoge concentratie koolstofmonoxide (CO) aanwezig was in de kelders," vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. "We riepen Silbelga op, die ontdekten een smeulende ondergrondse elekriciteitskabel."

Het gaat dus niet om een gaslek. Door de verbranding van de elektriciteitskabel kwam er echter zoveel koolstofmonoxide vrij dat drie huizen moesten worden ontruimd. "De bewoners werd gevraagd te stoppen met telewerken en hun huis te verlaten," aldus Derieuw.

Sibelga neemt de nodige stappen om de stroom te herstellen. Dit zal wel nog even duren en tot dan blijft dat deel van de Charleroisesteenweg gesloten. Een aannemer is intussen ter plaatse om de kabel uit te graven en de hinder te verhelpen. De brandweer blijft al die tijd om de drie getroffen kelders te ventileren. Zodra daarmee gestopt wordt, gaan de CO-waarden immers meteen weer de hoogte in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?