De basiliek van Koekelberg.

Extra patrouilles en permanente politiepost voor Basiliek in Koekelberg

HS
© BRUZZ
16/03/2022

Politiezone Brussel West heeft besloten een permanente politiepost op het terrein van de Basiliek in Koekelberg op te stellen. Dit naar aanleiding van aanhoudend vandalisme. Ook zal er doorheen de dag worden gepatrouilleerd.

De Basiliek in Koekelberg was de afgelopen twee weken het doelwit van aanhoudend vandalisme. Afgelopen weekend werden straatstenen door de ramen van de kerk gegooid. Het gaat in totaal om 37 ingegooide ramen. Dinsdagavond sloegen de vandalen terug toe.

“Ik was aan de telefoon toen er opeens een stuk steen langs mijn gezicht vloog”, getuigt directeur-generaal Martine Motteux-Abeloos. “Ik had geluk dat ik niet achter mijn bureau zat, want dan was het gedaan geweest. Het wordt nu echt oppassen.”

Na overleg met de gemeente en de lokale politie is besloten een permanente politiepost op het terrein van de kerk op te stellen. “Om de veiligheid te garanderen komt er een permanente politiepost op het terrein vanaf vandaag. Ook zullen de verschillende diensten van de politie de kerk bijstaan met extra patrouilles doorheen de dag”, vertelt woordvoerder politiezone Brussel West François Ganzeman.

“Wij hebben een goede relatie met de kerkfabriek en de gemeente, en zullen ons uiterste best doen om de situatie in handen te krijgen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni