| Het flatgebouw aan de Oudstrijderslaan werd geëvacueerd.

In Evere heeft woensdagavond een brand gewoed in een flatgebouw aan de Oudstrijderslaan. Daarbij vielen geen gewonden maar het hele gebouw van acht verdiepingen diende wel geëvacueerd te worden. Omwille van de brand is de elektriciteit in het flatgebouw afgesloten. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Verschillende bewoners verwittigden woensdagavond kort voor 19.00 uur de hulpdiensten omdat er heel wat rook in het gebouw hing. Bij aankomst van de brandweer hadden een aantal bewoners het gebouw ook al verlaten.

Rookontwikkeling

"We hebben aan de andere bewoners gevraagd om in hun appartementen te blijven en zich naar hun balkon te begeven", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het bleek te gaan om een brand in een elektriciteitskast op de tweede verdieping van het gebouw, en de rook verspreidde zich via de technische koker naar de andere verdiepingen."

elektriciteitskast.jpeg

| De brand ontstond in een elektriciteitskast op de tweede verdieping van het gebouw.

De brandweer probeerde eerst het gebouw te ventileren met ventilators maar toen dat niet lukte, werd overgegaan tot een volledige evacuatie. Met bijstand van de politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) werden alle overgebleven bewoners uit het gebouw gehaald, waarna alle ramen en deuren werden geopend.

"Na een half uur was er nergens nog rook of CO vast te stellen en kon iedereen weer naar binnen", gaat de brandweerwoordvoerder verder. "De oorzaak van de brand was waarschijnlijk accidenteel. Omdat het om een brand in een elektriciteitskast ging, is de elektriciteit in het hele gebouw wel afgesloten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni