Flow-zwembad slachtoffer van diefstal en vandalisme: ‘Winteractiviteiten liggen stil’

JB
© BRUZZ
09/12/2022

In het openluchtbad Flow in Anderlecht is allerlei materiaal gestolen en hebben vandalen schade aangericht. Pool is Cool, de organisatie achter Flow, moet haar winterplannen noodgedwongen schrappen.

Een wasmachine, koelkast, wasbak en gereedschap voor onderhoud: de buit waarmee inbrekers aan de haal gingen bij Flow is niet gering. Er is ook schade aangericht aan de poort, deuren en in de keuken van het zwembad op de Pierre Marchantbrug.

Sauna

“We hebben de voorbije weken meermaals ongewenst bezoek gekregen”, vertelt Pool is Cool-bezieler Paul Steinbrück.

“Dat ging dan over mensen die rommel achterlieten of een vuilniscontainer in het zwembad gooiden. Dat viel al met al nog mee. Maar nu is er van alles gestolen. In de zomer kunnen we 24 op 7 voor bewaking zorgen, maar buiten de zomer helaas niet. Bovendien ligt Flow op een brug in een omgeving zonder al te veel sociale controle.”

Op de schade valt nog geen bedrag te plakken, maar het is vooral het onveiligheidsgevoel dat zwaar doorweegt, zegt Steinbrück.

“We hadden plannen om een sauna te installeren voor de wintermaanden, maar die plannen vallen nu in het water. We kunnen niet in een sauna investeren als we niet kunnen garanderen of we die de dag daarna nog kunnen gebruiken.”

Schade Flow

Shop in Anspachlaan

Desondanks probeert Steinbrück positief te blijven. “We hebben net een succesvolle Growfunding-campagne achter de rug (Pool is Cool haalde 60.000 euro op, red.). Daarmee kunnen we zwemlessen organiseren en een ecologische plantenfilter aankopen. Die projecten blijven belangrijk, we willen dat geld niet gebruiken om de schade te herstellen.”

Daarom vraagt Steinbrück aan iedereen die Flow wil steunen om de shop in de Anspachlaan te bezoeken. “Helpen kan door een T-shirt of een poster te kopen.”

Ondertussen bekijkt de organisatie welke voorzorgsmaatregelen ze zal nemen om diefstal, inbraak en vandalisme in de toekomst te vermijden.

“We gaan ons beraden over hoe we een veilige werking kunnen garanderen. Tot die tijd liggen onze activiteiten stil. Deze voorvallen zullen in ieder geval geen invloed hebben op onze plannen voor volgende zomer.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni