1807 BEELD Pool is cool Flow 2022

| Flow aan de Pierre Marchantbrug in Anderlecht

Ruim 850 gulle gevers verzamelen 60.000 euro voor Pool is Cool

KH
© BRUZZ
04/09/2022
Updated: 05/09/2022 11.57u

De vzw Pool is Cool, die het openluchtzwemmen in Brussel promoot, is er op de valreep in geslaagd om 60.000 euro op te halen. Ruim 850 Brusselaars tastten in de portemonnee voor de Growfunding-campagne ‘Je veux nager’.

Pool is Cool is de uitbater van het openluchtzwembad Flow in Anderlecht en ijvert al jaren voor meer openluchtzwemmogelijkheden in het gewest. Om Flow ook volgend jaar open te kunnen houden lanceerde de vereniging een crowdfundingcampagne via het Brusselse platform Growfunding.

De campagne ‘Je veux nager’ (naar een lied van Arno) moest 60.000 euro ophalen. Dat geld zal naar gratis zwemlessen, een ecologische plantenfilter en de inrichting van een sauna of hammam gaan. Mogelijk maakt het ook een langere openingstijd mogelijk. Het zwembad opende dit jaar pas op 1 juli en sluit alweer op 18 september.

Ruim 850 gulle gevers

Tegelijk is de campagne een manier om nog eens in de verf te zetten dat veel Brusselaars snakken naar meer structurele zwemmogelijkheden in openlucht. De zwemvijver in Neerpede is vandaag het enige project van formaat waar ook budget voor is ingepland.

De deadline voor het bedrag was maandag 5 september. Zondagmiddag werd het bedrag ook gehaald, blijkt uit een blik op de website. 853 gulle gevers telden in totaal 60.039 euro neer.

Paul Steinbruck van POOL IS COOL over de growfundingactie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni