Gemiddeld 371 nieuwe coronabesmettingen per dag

© PhotoNews

De voorbije week werden er gemiddeld 24 nieuwe Covid-19-patiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging van 60 procent vergeleken met de week voordien. Dat heeft viroloog Boudewijn Catry vrijdag bekendgemaakt tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. De stijging van het aantal besmettingen is gelijkaardig. De laatste week raakten gemiddeld 371 nieuwe besmettingen per dag bekend.

Met de voorbije week verwijst Catry naar de periode van 21 tot 27 juli. Het aantal ziekenhuisopnames steeg toen van gemiddeld 15 tot 24 per dag, een stijging van 60 procent. Er liggen momenteel 267 COVID-19-patiënten in de ziekenhuizen, van wie 42 op intensieve zorgen.

De stijging van het aantal besmettingen is gelijkaardig. Tussen 21 en 27 juli werden dagelijks gemiddeld 371 nieuwe infecties geregistreerd, tegenover 228 de week voordien. Dat is een stijging met 62 procent. Op zeven dagen tijd werden er in totaal 2.594 nieuwe besmettingen genoteerd.

Het gemiddeld aantal overlijdens bleef met drie per dag vrijwel onveranderd tegenover de vorige periode. Toen bedroeg dat gemiddelde 2,7.

'Doorzetten'

Catry benadrukte dat het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames nog even zullen blijven toenemen. Het effect van de nieuwe maatregelen zal pas over minstens een paar weken te zien zijn. "We moeten nu geduld tonen, maar vooral doorzettingsvermogen", klonk het tijdens de persconferentie van het crisiscentrum. Ook drukte Catry iedereen op het hart om een afspraak in het ziekenhuis of bij de dokter niet te annuleren uit angst voor COVID-19. "Dat is nergens voor nodig. De onderzoeken kunnen gewoon doorgaan in alle veiligheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?