Gezin bevangen door CO-intoxicatie in Sint-Joost-ten-Node

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Brusselse brandweer.

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is dinsdagavond een gezin van vijf personen bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Beide ouders en de vijf volwassen kinderen werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeerden niet in levensgevaar. De oorzaak van de intoxicatie lag bij een slecht werkende gasbrander. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De noodcentrale kreeg dinsdagavond omstreeks 18u30 een oproep uit de Godfried Van Bouillonstraat voor een gezin waarvan de vijf leden allemaal klaagden over hoofdpijn en misselijkheid. De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse en stelden vast dat er overal in de gezinswoning koolstiofmonoxide aanwezig was. Het ging om relatief lage hoeveelheden, maar de vijf gezinsleden waren er wel urenlang aan blootgesteld.

Alle vijf de slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. De gasbrander die aan de oorzaak lag van de intoxicatie werd door Sibelga verzegeld. "We benadrukken nogmaals het belang van het plaatsen van een conform apparaat door een erkende technieker," zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw, "van een regelmatig onderhoud en verplichte controle door bevoegde persoon en het voorzien van ventilatie en aanbreng van verse lucht. Een goede afvoer van de verbrandingsgassen is tevens primordiaal."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?