Helft van agressiegevallen tegen parkeeragenten gebeurt in Anderlecht

© Saskia Vanderstichele

In 2019 waren er 45 meldingen van agressie tegen parkeeragenten van het agentschap parking.brussels, waarvan er 22 in Anderlecht plaatsvonden. In de eerste drie maanden van dit jaar waren dat er reeds acht, waarvan zeven in Anderlecht.

Automobilisten die in het Brussels Gewest fout parkeren of geen ticketje aanschaffen waar nodig, dreigen al snel op de bon te gaan. Daar betalen agenten van het agentschap parking.brussels in de tien gemeenten waar het bevoegd is voor controles het gelag voor.

Maar liefst 45 feiten van agressie werden vastgesteld in 2019. Dat heeft Elke Van den Brandt (Groen) bekend gemaakt, na een vraag van volksvertegenwoordiger Marc Loewenstein (Défi). Dat schrijft La Capitale.

Klacht

Anderlecht blijkt de gemeente te zijn waar de meeste feiten van agressie gepleegd worden: van de 45 gevallen vonden er 22 plaats in Anderlecht. Molenbeek (14) en Evere (3) vervolledigen de top drie.

Voor de maanden januari, februari en maart van dit jaar staat de teller intussen op acht gevallen van agressie. Zeven daarvan vonden plaats in Anderlecht, en eentje in Ganshoren.

Minister van Mobiliteit Van den Brandt benadrukt wel dat niet alle gevallen van agressie uitmonden in een klacht. Vorig jaar werden vijftien klachten ingediend, en in de eerste maanden van dit jaar zijn het er vijf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?