| Het nieuwe bestuur van Jong N-VA Brussel

Jong N-VA houdt dan toch geen feestje in Molenbeek

SG
© BRUZZ
17/12/2019

Het feestje van Jong N-VA 'met eigen drank en muziek' aan de Zwarte Vijvers op oudejaarsavond gaat uiteindelijk niet door. Het bleek om een ludieke actie te gaan.

Jong N-VA was eerder dit jaar allerminst tevreden met de uitleg van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) over de rellen die plaatsvonden op oudejaarsavond 2018. Als reactie stelden ze voor zelf een feest te organiseren. "We hopen op jullie massale aanwezigheid. Breng je eigen muziek en drank mee, en probeer zo min mogelijk auto's en woningen in brand te steken. Lokale winkels plunderen wordt afgeraden,” viel er te lezen bij de omschrijving van het evenement op Facebook.

En het evenement wekte dan ook interesse op: 3.295 gasten. De festiviteiten zijn dan toch afgeblazen: "We willen duidelijk stellen dat ons Facebookevenement een ludieke actie is," zegt Karlien Dekens, voorzitster van Jong N-VA aan BRUZZ. "De opmerkingen van burgemeester Moureaux na de nieuwjaarsrellen aan Zwarte Vijvers vorig jaar waren van zo een hallucinant niveau dat er gewoon mee lachen ons de enige optie leek."

"We zijn vanzelfsprekend niet echt van plan om een concert of feestje te organiseren," klinkt het verder bij Dekens, "want wij beseffen, in tegenstelling tot de burgemeester vorig jaar, dat dat niets zal helpen. Goed dat het inzicht ook bij de gemeentebesturen doorgedrongen lijkt."

Jong N-VA Brussel wenst iedereen verder ook nog een prettig en veilig nieuwjaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Veiligheid, jong n-va, Zwarte Vijvers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni