Jongeren in Matongéwijk bekogeld 'omdat ze homoseksueel leken'

© gabrilu
| De Matongegalerij aan de Waversesteenweg.

De politie voert een onderzoek nadat enkele jongeren racistische en homofobe opmerkingen zouden hebben gekregen in de Brusselse Matongéwijk, dat schrijven de kranten La Capitale en Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door de Brusselse politie.

Eén van de vier slachtoffers deed op sociale media een oproep naar getuigen nadat ze afgelopen dinsdag te horen kreeg dat zij en haar vrienden niet welkom waren in de wijk. Het groepje was op stap door de Matongéwijk toen ze aan de Chatelaillon Plagesquare werden aangesproken door een groep jongeren. “Onze vrienden kregen naar het hoofd geslingerd dat homoseksuelen niet welkom waren in hun wijk”, doet ze het verhaal. “Ik kreeg ook commentaar omdat wij als allochtone meisjes niet over straat moesten lopen met twee jongens die homoseksueel leken. We besloten niet te reageren en liepen door. We kregen heel wat verwijten naar ons hoofd en even later gooiden ze met stenen naar ons. Toen hebben we het op een lopen gezet naar onze wagen. Zelfs toen achtervolgden ze ons met hun fiets en bleven ze met stenen gooien. Ik wil niet weten wat er zou gebeurd zijn als we niet waren gevlucht. Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar.”

De politie onderzoekt de zaak. “Het lijkt hier inderdaad om puur racisme te gaan waarbij de vier jongeren homofobe opmerkingen en stenen naar hun hoofd geslingerd kregen. Er loopt een onderzoek, maar voorlopig werd er nog niemand opgepakt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?