Kanal steunt Erasmusziekenhuis met origami-actie en jij kan meedoen

© Charles Kaisin/Stichting KANAL
| Voor elke origami-vogel schenken de partnerorganisaties 5 euro aan Stichting Erasmus.

De Brusselse designer Charles Kaisin roept iedereen op om een origami-vogel te vouwen in de strijd tegen het coronavirus. De figuurtjes zullen in Kanal-Centre Pompidou tentoongesteld worden en voor elk figuurtje dat het museum ontvangt, gaat er 5 euro naar de covid-afdeling van het Erasmusziekenhuis.

Het Erasmusziekenhuis deed eerder een oproep tot donaties, want ze zoeken bijkomende financiering om hun gewone hospitalisatie-afdelingen om te bouwen tot niet-intensieve corona-eenheden. Op deze corona-units moeten technische ingrepen mogelijk zijn onder strikt toezicht, zoals ademhalingsondersteuning en dialyses. Eén unit met die bijhorende uitrusting kost het ziekenhuis 50.000 euro. Ondertussen is de afdeling intensieve zorgen er al voor driekwart volzet.

Daarom organiseert de Brusselse ontwerper Charles Kaisin nu een artistiek project in samenwerking met Kanal-Centre Pompidou. Hij nodigt iedereen uit om een origami-figuurtje te maken met behulp van een online tutorial. “Een leuke activiteit voor het hele gezin in deze tijden van isolatie”, zegt hij.

Die gevouwen vogels mogen dan met de post naar zijn atelier in de Handelskaai 36 worden verstuurd. Voor elk figuurtje dat Kaisin ontvangt, schenken enkele partnerorganisaties 5 euro aan het Erasmusziekenhuis.

Alle origami-vogels krijgen achteraf een plaats in een nieuwe installatie in het museum Kanal. Wie aan het vouwen slaat, kan zijn figuurtjes ook delen via sociale media met de hashtag #origamiforlife.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?