Man die agent doodde onder aanhoudingsmandaat geplaatst

© Jaani De Koker/BRUZZ
| Donderdagavond kwam in Schaarbeek een 29-jarige politieman om het leven.

De man die donderdag De man die donderdag een politiepatrouille aanviel in Schaarbeek met een mes, waarbij een agent om het leven kwam, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dat heeft Eric Van der Sypt, de woordvoerder van het federaal parket, zaterdagavond aan Belga gezegd.

De man kon nog niet worden verhoord. Een wetsdokter heeft hem onderzocht en heeft vastgesteld dat verhoor nog niet mogelijk was, aldus nog de woordvoerder. De onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat op basis van de elementen die al bekend zijn.

De dertiger viel donderdag gewapend met een mes een politiepatrouille aan in de Aarschotstraat in Schaarbeek. Een agent overleed aan zijn verwondingen, een tweede agent raakte gewond, maar mocht het ziekenhuis zaterdag verlaten. De dader werd door een tweede patrouille onderschept. Er werd op de hem geschoten en hij raakte gewond.

De dader is een ex-gedetineerde die op de lijst staat van Ocad, het Co├Ârdinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. De man, Yassine M., die geboren werd in 1990 in Brussel, heeft de Belgische nationaliteit en is gedomicilieerd in Evere.

Het federaal parket voert het onderzoek.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?