© Politiezone Brussel-Noord | Een van de aanvallers zou zich binnenkort al voor de onderzoeksrechter moeten verantwoorden voor zijn daden.

Man in elkaar geslagen met ijzeren staaf in Brabantstraat, twee verdachten opgepakt

© BRUZZ
15/06/2020
Updated: 15/06/2020 12.37u

In de Brabantstraat aan het Noordstation zijn vrijdagnacht vier mannen met elkaar op de vuist gegaan. Het gaat om twee Marokkanen en twee Eritreeërs die zonder papieren in ons land verblijven. Een man moest voor verzorging worden overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij met een ijzeren staaf bewusteloos op de grond was geslagen. Beide verdachten konden intussen opgepakt worden en zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Het is niet duidelijk wat de aanleiding is van de vechtpartij. Vermoedelijk gaat het om een afrekening voor een confrontatie die eerder op de avond plaatsvond in de Aarschotstraat. De mannen kwamen elkaar daarna nog eens tegen in de Brabantstraat. Daar werd een van de mannen aangevallen met een ijzeren staaf.

Niet in levensgevaar

Hij probeerde zich nog te verdedigen met een vlaggenstok met daaraan een reclamespandoek, maar dat kon niet voorkomen dat hij bewusteloos op de grond werd geslagen. Daarna schopte een van de agressors de man nog in de ribben en graaide vervolgens de broekzakken van zijn slachtoffer leeg.

De man moest voor verzorging worden overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou nooit in levensgevaar geweest zijn. Zaterdag kon de politie een eerste verdachte oppakken en zondag volgde een tweede. Beide mannen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsbevel plaatste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Schaarbeek, Veiligheid, Samenleving, politie, vechtpartij, Brabantstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie