Mascottehond van Basiliek van Koekelberg teruggevonden

hond
Helios, de husky van de concierge van de Basiliek van Koekelberg.
Helios, de husky van de concierge van de Basiliek van Koekelberg.
Updated: 30-09-2021 - 09:46

Twee jongemannen hebben de husky van de conciƫrge van de Basiliek van Koekelberg gestolen. De eigenaars van de hond maakten zich grote zorgen, want Helios heeft verzorging en medicatie nodig. Maar het dier werd snel teruggevonden. "Hij is uitgeput, maar verkeert in goede gezondheid."

Helios is de negenjarige hond van de conciƫrge van de Basiliek van Koekelberg, maar wordt door alle medewerkers en bezoekers als de mascottehond van de Basiliek beschouwd. Zoals altijd verbleef de husky dinsdag in een binnentuin van de Basiliek, tussen poort 2 en 4. Daar bleek hij echter niet veilig.

"De deur was geforceerd en op de camerabeelden zien we duidelijk dat twee jongemannen de hond meenemen", vertelt Martine Motteux-Abeloos, vicerector van de Basiliek van Koekelberg. "We hebben een klacht bij de politie ingediend en blaadjes uitgedeeld in de buurt. Ik hoop dat we hem snel vinden."

Gezond en wel teruggevonden

De husky wordt doorgaans gestolen voor reproductie of verkoop. Dat eerste zal bij Helios niet lukken, want hij is gecastreerd. Een pup kost al snel 1.500 euro. Helios' verdwijning beroert de gemoederen in de Basiliek. "De hond heeft speciale verzorging en medicatie nodig. Zonder dat, zal hij het waarschijnlijk niet lang volhouden", zei Martine Motteux-Abeloos.

Haar gebeden werden gehoord, want woensdagavond werd de trouwe viervoeter teruggevonden in de Bonaventurestraat in Jette. Vermoedelijk lieten de jonge dieven hem daar achter. "Hij was vermoeid en uitgehongerd, maar wel in goede toestand. Nu is Helios opnieuw in goede handen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?