Museum Night Fever verplaatst naar drie oktober

Kunstenhuis Bozar is een van de 31 musea die deelnemen aan Museum Night Fever.

Museum Night Fever heeft een nieuwe datum. De nachtelijke culturele wandeling langs tal van Brusselse kunsthuizen en musea zal doorgaan op zaterdag 3 oktober. Oorspronkelijk stond de dertiende editie van het evenement gepland op 14 maart, maar door de coronacrisis moest de organisatie op zoek naar een andere dag.

Museum Night Fever staat dit jaar in het teken van jonge talenten. Vanuit uiteenlopende disciplines zullen 1.000 jonge talenten zich laten inspireren door de collecties en tentoonstellingen van de musea, waarmee zij aan de slag gaan.

Gratis vervoer naar afterparty's

Vorig jaar lokte het evenement een recordaantal van 17.000 bezoekers naar dertig musea. Deze editie willen de organisatoren nog meer mensen aantrekken. Daarvoor zijn twee musea ingeschakeld die voor de eerste keer deelnemen: het Riolenmuseum en Fondation A Stichting.

De 31 musea openen hun deuren van 19 tot 1 uur. De afterparty's in MIMA, Legermuseum, experience.brussels, WIELS en de SintGorikshallen blijven behouden. Tickets kosten in voorverkoop 13 euro. In die prijs zijn de afterparty's, shuttles en noctis inbegrepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?