Vrijdag 12 maart 2020: de Nationale Veiligheidsraad communiceert over nieuwe maatregelen om het coronavirus (Covid-19) in te dijken. Elio Di Rupo, premier Sophie Wilmès  en Jan Jambon
© PhotoNews | Vrijdag 12 maart 2020: de Nationale Veiligheidsraad communiceert over nieuwe maatregelen om het coronavirus (Covid-19) in te dijken. Elio Di Rupo, premier Sophie Wilmès en Jan Jambon.

Nationale Veiligheidsraad komt woensdag opnieuw samen

© Belga
09/04/2020

De Nationale Veiligheidsraad komt woensdag opnieuw samen over de coronamaatregelen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) donderdag gezegd in het Vlaams parlement. Wellicht komt er dan onder meer een beslissing over de zomerevenementen waaronder de festivals.

De Nationale Veiligheidsraad - die bestaat uit de premier, de ministers-presidenten van de deelstaten, de verschillende bevoegde ministers en experten - steekt de koppen volgende week woensdag opnieuw samen over de coronacrisis. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) donderdag in de Commissie Cultuur van het Vlaams parlement.

De evenementen voor de komende zomer, waaronder ook de festivals, staan alvast op de agenda, aldus Jambon. "Ik denk dat daar woensdag een beslissing over genomen zal worden". Wellicht zal dat nog niet voor de evenementen tot en met eind augustus zijn, maar wel al voor alles wat mei, juni en juli betreft, zei hij.

Afgelasting van festivals waarschijnlijk

Eerder deze week had minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) al laten weten dat de grote zomerfestivals wellicht geannuleerd zullen moeten worden. De Nationale Veiligheidsraad zal zich waarschijnlijk ook moeten buigen over een eventuele verlenging van de coronamaatregelen. Die lopen nu tot en met 19 april, maar tijdens de vorige bijeenkomst eind maart kwam een mogelijke verlenging tot en met 3 mei al in het vizier.

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen nam de afgelopen 24 uur opnieuw af, zo bleek donderdagochtend op de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum. De druk op de afdelingen intensieve zorgen blijft wel hoog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Samenleving, nationale veiligheidsraad, Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie