Nieuwe huiszoeking in onderzoek naar prostitutienetwerk

Politiezone_Noord
© Politiezone Brussel-Noord
© Politiezone Brussel-Noord

De politiezone Brussel Noord heeft opnieuw een huiszoeking verricht in een onderzoek naar een prostitutienetwerk. Vorige maand werden in dat onderzoek 14 verdachten geïdentificeerd.

De huiszoeking vond dinsdag plaats in Sint-Stevens-Woluwe. Er werden verschillende documenten ontdekt die verband houden met ondernemingen en personen uit het dossier. Verder werden zeven Michael Kors-handtassen, vier merkhorloges, verschillende illegale boekhoudkundige documenten en een vals Italiaans rijbewijs in beslag genomen.

In totaal werden al 23 slachtoffers geïdentificeerd van de twee netwerken uit Colombia en Brazilië. De organisaties richtten zich op het ronselen, huisvesten en in de prostitutie in België en andere Europese landen tewerkstellen van de slachtoffers. De jonge vrouwen die werden geronseld werden online aangeboden en moesten een deel van hun inkomsten afstaan en huur betalen aan de organisaties.

Vorige maand werden in hetzelfde onderzoek bij verschillende huiszoekingen 14 mensen opgepakt. Toen werden bovendien 25.000 euro cash, twee auto's, verschillende luxe kledingstukken en -schoenen, zes laptops, een iPad en tientallen gsm's en simkaarten in beslag genomen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?