| Luc Ysebaert

Nieuwe korpschef politiezone Brussel West legt eed af

© Belga
20/01/2021

Woensdagochtend heeft hoofdcommissaris Luc Ysebaert in het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de lokale politiezone Brussel West. De 59-jarige Ysebaert volgt hoofdcommissaris van politie Johan Berckmans op die gedurende een jaar en vier maanden het korps ad interim leidde.

"Hoofdcommissaris Ysebaert heeft al een lange carrière binnen de lokale en federale politie," zegt politiewoordvoerster Caroline Vervaet. "Gedurende 35 jaar bekleedde hij uiteenlopende functies op verschillende niveaus. Hij begon zijn loopbaan bij de politiezone Brussel-Hoofdstad - Elsene, waar hij eerst functioneel directeur-generaal was en nadien operationeel directeur-generaal: de nummer 2 van de politiezone."

Vervaet gaat verder: "In zijn 30 jaar bij de lokale politie bouwde hij ruime ervaring op in het beheer van de openbare orde en de aanpak van lokale veiligheidsproblemen. Vervolgens maakte hij de overstap naar de federale politie als bijzonder adviseur van de Commissaris-Generaal, om nadien Directeur-Coördinator (DirCo) voor Brussel te worden op het supra-lokale niveau."

De hoofdcommissaris is perfect tweetalig en wil van de politiezone Brussel-West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) in de komende vijf jaar een korps maken dat georiënteerd is naar haar bevolking (222.000 inwoners), in lijn met haar noden en respectvol naar haar fundamentele waarden. "Mijn absolute prioriteit is het versterken van de relatie van de politiezone met haar inwoners en dit in alle vertrouwen en met wederzijds respect," zegt de gloednieuwe korpschef zelf.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , Luc Ysebaert , politiezone West , korpschef politiezone West

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni