Olivier Slosse wordt nieuwe korpschef Brussel-Noord

190714 Slosse aanrijding Rogier
© GR/BRUZZ
| Olivier Slosse
© GR/BRUZZ
| Olivier Slosse

Olivier Slosse wordt de nieuwe korpschef van de politiezone Brussel-Noord. Dat heeft de politieraad van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node beslist. Slosse was lid van het directieteam van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene en was voor die zone ook woordvoerder.

Slosse, die vandaag woordvoerder is van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene, kwam als nummer één uit de examens. Zijn kaarten lagen dus het best.

Hij haalde het tijdens de stemming van politieraad van dinsdag met een overgrote meerderheid van Benoît Blanpain, die beschouwd werd als de kandidaat van het establishement maar minder goed scoorde op het examen. Blanpain was de rechterhand van Frédéric Dauphin, de korpschef van de zone Brussel-Noord die in mei verkaste naar de Algemene Inspectie.

Olivier Slosse is geboren en getogen Brusselaar. Hij studeerde aan de VUB af als psycholoog. Sinds 1995 werkt hij voor de politie, de voorbije twintig jaar binnen de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. De afgelopen vijf jaar was hij er een van de woordvoerders van. Hij speelde ook een belangrijke rol in de oprichting van het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Naast politieman is Slosse ook kunstschilder.

Slosse geeft in een persbericht aan dat hij een beter zicht wil krijgen op verschillende soorten criminaliteit. “Ik ben altijd gemotiveerd geweest door het geven van een stem aan zij naar wie nog niet werd geluisterd: haatmisdrijven, seksuele misdrijven, gendergerelateerd geweld. Het ontginnen van het dark number (feiten die niet aangegeven worden, red.) is mijn persoonlijke drijfveer: alleen zo kunnen we als lokale politie legitiem zijn, wanneer we er zijn voor de mensen die behoefte hebben aan veiligheid, die erkenning willen als slachtoffer.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?