Ook Jam'in Jette en 10 kilometer van Ukkel uitgesteld

lopersbenen lopersbenen
De gemeente heeft besloten om nog geen nieuwe datum te prikken voor de loopwedstrijd. Het wacht daarvoor tot het moment waarop er meer duidelijkheid is over wanneer sportevenementen weer mogen plaatsvinden.
De gemeente heeft besloten om nog geen nieuwe datum te prikken voor de loopwedstrijd. Het wacht daarvoor tot het moment waarop er meer duidelijkheid is over wanneer sportevenementen weer mogen plaatsvinden.

De dertiende editie van de tien kilometer van Ukkel is door het coronavirus uitgesteld naar een latere datum. Wanneer precies, dat kan het gemeentebestuur nog niet zeggen. Ook het gratis muziekfestival Jam'in Jette wordt verlaat met een jaar en staat nu eind mei volgend jaar op de agenda.

De tien kilometer van Ukkel moest normaal gezien plaatsvinden op zondag 17 mei. "Maar gezien de omstandigheden kunnen we dat die dag niet meer laten doorgaan. Vanuit het gemeentebestuur is besloten om de tien kilometer uit te stellen naar een nog niet nader bepaalde datum", vertelde schepen van Mobiliteit Thiibaud Wyngaard (Ecolo). "We hopen in september of oktober weer naar school te kunnen racen", voegde hij daar nog aan toe.

Jam'in Jette en Jazz Jette

Nog slecht nieuws is er voor de mensen die uitkeken naar het gratis lokaal en duurzaam festival Jam'in Jette. Dat moest normaal gezien doorgaan in mei, maar is met een jaar verlaat door de coronacrisis. De tiende editie zal zo plaatsvinden in het weekend van 21 mei 2021.

"We hebben dit weekend besloten om het festival uit te stellen tot 21 en 22 mei 2021. Dit is een hard klap voor ons en de vele vrijwilligers die deel uitmaken van de organisatie. Door de verlenging van de coronamaatregelen hadden we geen andere keus dan het festival een jaar uit te stellen", licht een van de organisatoren de beslissing toe op de website van La Capitale.

Muziekliefhebbers kunnen eind juni wel nog hun hartje ophalen met Jazz Jette. Dat is voorlopig nog niet geannuleerd, maar zal wel bestaan uit een lichter programma, met onder meer zes concerten op het Kardinaal Mercierplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?