onweer regen paraplu windstoten rukwinden beaufort

| Rukwinden in Brussel.

Het blijft maandag buiig met flink wat wind en maxima van 2 tot 10 graden. Het KMI voorspelt opnieuw rukwinden en code geel is ook van kracht.

Vandaag blijft het zeer onstuimig en wisselvallig met enkele opklaringen en vaak wolkenvelden, waaruit soms plaatselijk intense buien ontstaan, met kans op onweer en korrelhagel. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Ardense hoogten en 9 of 10 graden in het westen. De zuidwestenwind draait naar het noordwesten in de namiddag en waait vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard tot stormachtig, met rukwinden tussen 80 en 100 km/u in het binnenland en tot 110 km/u aan de kust.

Vanavond en vannacht wordt het geleidelijk droog met brede opklaringen. De minima liggen tussen 0 of -1 graad op de hoogten en +6 graden aan zee met waarden rond +2 of +3 graden in het centrum. De noordwestenwind neemt af en wordt matig, en krimpt naar het einde van de nacht toe naar het westen tot zuidwesten. Vanavond zijn eerst nog rukwinden mogelijk tot 65 km/u, maar later wordt het rustiger.

Zonnige perioden

Dinsdag neemt de bewolking toe vanaf het westen en vooral na de middag valt er regen. De maxima schommelen tussen 5 graden op de Ardense hoogten en 11 graden in Vlaanderen. De zuidwestenwind wakkert aan naar vrij krachtig tot krachtig. De rukwinden lopen op naar 60 tot 70 km/u.

Woensdag zorgt een hogedrukwig voor iets beter weer. Het wordt gedeeltelijk bewolkt met soms mooie zonnige perioden. De maxima schommelen tussen 6 en 11 graden bij een meestal matige zuidwestenwind.

Donderdag trekt opnieuw een regenzone van west naar oost over ons land. De temperaturen halen 6 tot 10 graden. De zuidwestenwind neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig tot krachtig, een aan zee soms zeer krachtig. Later ruimt de wind naar het westen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni