Opnieuw matras van dakloze in brand gestoken: Molenbeek trekt aan de alarmbel

20230209_gemeentehuis molenbeek brand
© CRCBx via Snapchat
| De brand ontstond in de verhoging die publiek toegankelijk is.
© CRCBx via Snapchat
| De brand ontstond in de verhoging die publiek toegankelijk is.

Op een jaar tijd zijn er in Molenbeek vier matrassen van daklozen in brand gestoken. Burgemeester Catherine Moureaux (PS) maakt zich zorgen en stelt zich burgerlijke partij in de onderzoeken naar de agressie.

Donderdagavond gingen er spectaculaire beelden rond van een brand voor het gemeentehuis van Molenbeek. Vlammen en een rookpluim stegen vanuit de trappenhal op. Het bleek uiteindelijk te gaan om een matras en een tas die in vuur stonden. Allicht aangestoken, en eigendom van een dakloze, die gelukkig niet aanwezig was op het moment van het incident.

Het is al de vierde keer in één jaar tijd dat bezittingen van een dakloze persoon in brand worden gestoken. En dat moet stoppen, vinden ze op het kabinet van burgemeester Moureaux: “Het is zorgwekkend dat de zwaksten in de samenleving op die manier geviseerd worden”, aldus de woordvoerder. Omdat Molenbeek een sterk signaal wil geven, stelt de gemeente zich in alle dossiers burgerlijke partij.

Preventiemaatregelen

“We willen geen psychose creëren, maar we moeten wel een sterk signaal versturen naar de daders", klinkt het. Aan de gemeentelijke preventiedienst wordt gevraagd om waakzamer op te treden en ze krijgen ook de opdracht om de daklozen op het Molenbeekse grondgebied te sensibiliseren.

De politie wordt met stip verzocht de camera’s in de gemeente te heroriënteren, om het grondgebied beeldgewijs beter te kunnen dekken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?