Opnieuw twintigtal bewoners van rusthuis in Watermaal-Bosvoorde gehospitaliseerd

© Photonews
| (archiefbeeld)

Er werd opnieuw een twintigtal bewoners van het rusthuis Ter Kameren in Watermaal-Bosvoorde gehospitaliseerd, omdat ze mogelijk besmet zijn met COVID-19. Dat meldt Iriscare, de instelling van de Brusselse zorgsector. Vorige week zaterdag was al van negen bewoners bevestigd dat ze het coronavirus hadden opgelopen. Twee personen zijn intussen overleden.

Vorige week werd de familie van de bewoners van het rusthuis Ter Kameren opgeschrikt toen bekend werd dat er 34 besmettingen zouden zijn in het bejaardentehuis. Dat bleek niet te kloppen, maar er werden uiteindelijk wel dertien mensen gehospitaliseerd met symptomen. Negen van hen bleken ook degelijk besmet te zijn met het coronavirus en twee van hen zijn intussen overleden.

Intussen werd opnieuw een twintigtal bewoners van het rusthuis in Watermaal-Bosvoorde gehospitaliseerd. Het is nog niet duidelijk hoeveel van hen besmet zijn. Een twintigtal andere bewoners wordt wegens lichte symptomen van nabij opgevolgd in het rusthuis zelf.

Het rusthuis kan in totaal plaats bieden aan een 300-tal senioren. In andere rusthuizen van Iriscare zijn vooralsnog geen besmettingen vastgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?