© PolBru | De wagen werd administratief in beslag genomen. De chauffeur zal worden verhoord.

Opnieuw wagen van wegpiraat in beslag genomen aan Heizel

EC
© BRUZZ
19/06/2022

Aan het Heizelplateau is zaterdagavond een chauffeur aangehouden voor onaangepast rijgedrag. Het voertuig werd administratief in beslag genomen. Het gaat om een wagen met buitenlandse nummerplaat.

Dat meldt de lokale politie van Brussel-Hoofdstad-Elsene. De politiezone houdt de laatste weken specifieke controleacties aan het Heizelplateau, waar al vaker straatraces plaatsvonden. De chauffeur werd betrapt rond 22.25 uur zaterdagavond.

"Er is enorm onaangepast rijgedrag vastgesteld, waarbij de andere weggebruikers in gevaar werden gebracht," meldt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Dat gebeurde ter hoogte van het Louis Steensplein, het rond punt onderaan het Atomium. "De snelheid is niet geregistreerd, maar de chauffeur reed met scheurende banden."

Het ging om een Mercedes met buitenlandse nummerplaat. De chauffeur kwam volgens de politie niet uit Brussel. "Zijn wagen is administratief in beslag genomen. Hij zal zijn wagen terug krijgen en verhoord worden," zegt Van de keere. "Hiermee maken we duidelijk dat rodeorijden niet kan."

De politie kon niet meteen cijfers geven over het aantal in beslag genomen wagens aan de Heizel dit jaar. Een maand geleden werd alvast een ander voertuig in beslag genomen en een rijbewijs ingetrokken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie