Organisator annuleert betoging tegen coronamaatregelen aan Atomium

© Niels Mickers
| De betoging van zondag was niet toegelaten en is nu ook door de organisator zelf geannuleerd.

De organisatoren die zondag wilden betogen tegen de coronamaatregelen aan de voet van het Atomium, hebben hun plannen geannuleerd. De politie had hen dat verboden. "Er zijn te veel signalen van gewelddadige ontmoetingen", schreef de organisator op het Facebookevenement.

In zijn Facebookbericht zegt organisator Jos Jr. dat de veiligheid tijdens de betoging niet gegarandeerd was.

"De betogingsvergunning werd ingetrokken en mag dus niet doorgaan. Zo ben ik genoodzaakt om het evenement ook officieel te annuleren", schrijft hij. "De reden is simpel en duidelijk: de Covid-19-maatregelen kunnen niet gerespecteerd worden. Bovendien zijn er te veel signalen die wijzen op gewelddadige ontmoetingen, iets wat ik altijd heb afgekeurd en waar ik mezelf dus resoluut van distantieer."

Verboden

De lokale politie van Brussel-Hoofdstad-Elsene had eerder vandaag al opgeroepen om niet deel te nemen aan deze of andere betogingen tegen de coronamaatregelen, omdat ze geen toelating hadden in Brussel.

De organisator wil zijn boodschap wel nog op andere manieren verspreiden, schrijft hij. "De mogelijke gevolgen van een betoging met deze enorme belangstelling zouden onze zorgverleners kunnen schaden. Mijn respect voor hen is hiervoor te groot. Ik blijf echter wel kritisch over enkele te strenge maatregelen die ertoe leiden dat bepaalde sectoren nog steeds niet met zekerheid mogen heropenen. Er worden momenteel alternatieven onderzocht hoe onze standpunten toch op een correcte en veilige wijze tot uiting kunnen komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?