1748 Boum 5

| Op 1 april liep een illegaal feest in het Ter Kamerenbos uit de hand

Organisatoren La Boum 2: 'Desnoods naar rechtbank tegen de Staat'

TG
© BRUZZ
13/04/2021

De groep die op 1 mei een feest wil organiseren in het Ter Kamerenbos is ontevreden dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat afwijst. De anonieme groep dreigt er op sociale media mee "desnoods naar Belgische en internationale rechtbanken te trekken."

De mensen die zichzelf L'Abîme noemen ('De Afgrond') willen na het illegale feest La Boum van 1 april opnieuw een feest organiseren. Ze eisten een week geleden dat minister Verlinden daar toestemming voor gaf. De minister wees dat af "omdat de coronacijfers het niet toelaten om op 1 mei al een feest te organiseren." De minister zei toen wel open te staan voor dialoog.

Dat antwoord is niet naar de zin van de organisatoren, meldt BX1. "Zonder concreet antwoord van u kunnen wij de honderden oproepen om hulp en de fundamentele behoefte om samen te komen niet langer bedwingen," schrijven ze op hun website.

De groep zegt ook juridische actie te overwegen om "de aanslagen op de geestelijke gezondheid en de openbare orde te laten veroordelen." "Als u enkel kunt antwoorden met het waterkanon, met de bereden politie en hondenbrigades, dan stappen wij naar Belgische en internationale rechtbanken." De groep zou dan wel haar anonimiteit moeten opgeven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni