Verlinden over 'La Boum 2': '1 mei te vroeg voor groot feest'

MS
© BRUZZ - Belga
08/04/2021

1 mei komt te vroeg om een groot feest te organiseren in het Ter Kamerenbos in Brussel. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) als reactie op een open brief van anonieme jongeren. Zij eisten daarin toelating voor 'La Boum 2', een opvolger voor het illegale feest op 1 april.

De anonieme groep die zichzelf 'L'Abîme' noemt ('De Afgrond') wil toelating van de autoriteiten voor een feest in het Ter Kamerenbos. In de open brief vragen ze de medewerking van de minister, bijvoorbeeld om een datum vast te leggen en om gezondheidsmaatregelen te bespreken.

De vraag van de groep is ook een eis, want als er geen antwoord komt, of als het antwoord van de minister onvoldoende is, zouden er wilde feesten komen in verschillende steden.

Maar volgens minister Verlinden kan er op 1 mei nog geen feest plaatsvinden. Dat zegt de CD&V-politica in een reactie bij Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. De coronacijfers zullen op 1 mei nog te hoog zijn, en er zijn dus maar beperkte versoepelingen mogelijk, denkt Verlinden. Op 1 mei zou de horeca heropenen, maar voor grote feesten zal het nog te vroeg zijn.

Verlinden zegt ook open te staan voor dialoog met 'L'Abîme'. "Al moeten de initiatiefnemers zich dan wel bekendmaken. Nu weet ik niet wie mij aangeschreven heeft." In de open brief staan geen contactgegevens. Ze wijst er ten slotte op dat de toelating voor evenementen en betogingen moet komen van burgemeester Philippe Close, en niet van de minister voor Binnenlandse Zaken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni