Vrouw die omvergelopen werd door paard op La Boum getuigt: 'Ik heb geluk gehad'

TRO
© BRUZZ
07/04/2021
Updated: 07/04/2021 15.39u

De vrouw die vorige week door een politiepaard omvergelopen werd op La Boum in het Ter Kamerenbos vertelt voor het eerst hoe het met haar gaat. Ze beseft dat ze geluk heeft gehad. "Ik was meteen knock-out en herinner me niets meer." Ondanks de zware val was ze uren na het incident nog altijd aanwezig in het bos, zo is te zien op beelden die BRUZZ er omstreeks 22u maakte.

Een van de meest ophefmakende video’s die vorige week opdook na het illegale nepfestival La Boum, was die waarin te zien was hoe een topless vrouw door een politiepaard omver gereden werd. De vrouw, Barbara, geeft nu haar versie van de feiten, bijgestaan door een man die zichzelf Alex le Complotiste noemt en haar neef blijkt te zijn. In de video op Facebook nemen ze, samen met nog een derde vrouw, het coronabeleid op de korrel.

Al direct in het begin van de video kondigt Alex juridische stappen aan tegen Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en Alexander De Croo (Open VLD). “We gaan alle mogelijke stappen nemen om niet alleen deze poging tot moord door uw Gestapo-politie op mijn tante aan te klagen, maar ook alle vrijheidsbeperkende maatregelen die al een jaar gelden.”

Het moment waarop de vrouw omvergelopen wordt.

Nadat de man minutenlang zijn onvrede over de coronamaatregelen en het politieoptreden in het Ter Kamerenbos geuit heeft, vertelt de derde vrouw hoe ze in het Ter Kamerenbos terechtgekomen waren: “Gewoon om een glas te drinken. De politie was aanwezig en heeft op een moment gevraagd om te vertrekken. Maar, we hadden het recht om daar te zijn en wilden dus niet vertrekken.”

Niet veel later komt Barabara aan het woord. Ze vertelt over de aanrijding door het politiepaard, nadat de situatie in korte tijd een stuk ernstiger geworden was. “Ik was doorweekt geraakt door het waterkanon. Ik trok mijn shirt uit en wilde die uitwringen. Maar ik kreeg niet eens de kans om mijn hoofd om te draaien voordat ik omvergereden werd door de politiepaarden. Ik ging tegen de grond, maar heb gelukkig niets gebroken. Ik was meteen knock-out en herinner me niets meer. Ik moet nog naar de dokter om de schade op te meten. De dag nadien heb ik niet meer kunnen bewegen vanwege de pijn. Maar al met al heb ik wel geluk gehad.”

Tot laat in de avond aanwezig

Daarna trekt de man opnieuw van leer tegen Close, De Croo en de coronamaatregelen. Ondertussen staat Barabara hem bij met heftige, instemmende gebaren.

Dat de vrouw stelt knock-out te zijn gegaan direct na haar val, betekent overigens niet dat dat reden was om naar huis te gaan. Op videobeelden die BRUZZ ter plaatse maakte omstreeks 22u, toen de politie ook nog altijd aanwezig was, duikt ze opnieuw op.

Om 22u was de vrouw nog altijd aanwezig in het Ter Kamerenbos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Veiligheid , Gezondheid , la boum , Ter Kamerenbos , coronabeleid , coronavirus , coronacrisis , corona , Alexander De Croo , Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni