Oude schuur in Neder-over-Heembeek in brand

© Brandweer Brussel
| Een schuurbrand in Neder-Over-Heembeek op 6 februari 2020.

De brandweer van Brussel moest donderdag uitrukken voor een zeldzame schuurbrand in Neder-over-Heembeek. Het blussen van de vlammen in de landbouwloods duurde twee uur. Niemand raakte gewond.

Een van de laatste landbouwschuren van het Brussels gewest stond donderdagmiddag in brand. Omstreeks 12.15 uur kwam er een oproep binnen, ruim twee uur later waren de vlammen in de loods op het landbouwperceel in de wijk Mariënborre volledig gedoofd.

Allerlei voorwerpen en strobalen stonden in brand in de schuur. Het was een moeizame operatie, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Wegens de gammele structuur van het bouwsel en het feit dat het stro uit elkaar dient getrokken te worden om te blussen.”

De oorzaak van de brand is momenteel nog onbekend. De twee aanwezige personen, die aan het werk waren op het perceel, raakten niet gewond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?